Workshop Damhertenbronst


Burlende en vechtende herten

 

Stel je voor…..

….een donker bos en terwijl je dieper het bos in gaat wordt het gebrul luider, of eigenlijk geburl; het geluid van bronstige damherten tijdens de bronst, die massaal bij elkaar zijn gekomen om te vechten. De sfeer in het bos is op zijn zachtst gezegd geladen en als je die spanning niet voelt, dan ruik je hem wel. Zelfs de vogels zijn er stil van. Langzaam brengt de zon wat vorm aan in de duisternis en door de bomen en de ochtendnevel kun je steeds meer herten ontwaren. Sommige mannen zijn moe na een lange, wilde nacht en als je goed kijkt kun je de ademwolkjes zelfs zien. Andere mannen bereiden zich alweer voor op de volgende gevechtsronde. Ze verdedigen hun bronstkuil met gebrul en gesnuif en zodra er een andere man het waagt in de buurt te komen, kletteren de geweien tegen elkaar en stuift de aarde in het rond.

Wij nemen je graag mee om deze ervaring te delen en om de damhertenbronst te komen zien, ruiken, horen en natuurlijk te fotograferen. Want doordat deze herten niet al te schuw zijn, krijgen wij de kans om ze op een unieke manier te fotograferen. Maak gebruik van dat straaltje licht, of juist van de mystieke sfeer van een donker ochtendbos? Leg de intimiteit van de bronst was met een close-up, of vang de sfeer van het moment door de omgeving erbij te betrekken. Of wil je gewoon qua techniek een stapje verder komen? De fotografische mogelijkheden zijn eindeloos, dus…tot ziens!

Over ons

Wij –Roeselien en Nils – bundelen vele jaren fotografiekennis en liefde voor de natuur en delen onze kennis en ervaring graag.

Data & tijd
zo 15-oktober-2017, 07.45 – 12.00 uur (vol, aanmelden kan nog als reserve)
za 21-oktober-2017, 07.45 – 12.00 uur (vol, aanmelden kan nog als reserve)

Locatie
Amsterdamse Waterleidingduinen
Ingang Pannenland

Kosten
€ 75,- (incl BTW) Inbegrepen is toegang
tot de AWD, koffie en iets lekkers

Vereisten
Basiskennis camera
Conditie voor een flinke wandeling (+/- 8km)
Niet bang om vies te worden.

Benodigdheden
Spiegelreflex of systeemcamera
Bij voorkeur een (korte) telelens
Batterijen & geheugenkaartjes
Statief indien gewenst

Algemene voorwaarden
Klik hier

Klik hier om te reserveren