8. Grote Bonte Specht 2


Spechten zie ik regelmatig, maar even regelmatig zien ze mij ook en zoeken ze een tak uit die flink buiten het bereik van mijn bescheiden 300mm valt.
Tot de afgelopen week ineens mijn aandacht werd getrokken door een schreeuwende boom. Het bleek om een nest van een grote bonte specht te gaan.
Om het nest niet te verstoren ben ik op redelijke afstand blijven staan, net dichtbij genoeg om het gebeuren een beetje aardig te kunnen vastleggen. Helaas was het licht genadeloos hard, dus mijn droomfoto’s heb ik niet kunnen maken, maar het blijft prachtig om te zien hoe spechten pa & ma hun jongen verwennen. Niet met één lullig rupsje, maar met een compleet rupsendorp.

Grote Bonte Specht Great Spotted Woodpecker Dendrocopos major

Niet één lullig rupsje, maar een bek vol....

Grote Bonte Specht Great Spotted Woodpecker Dendrocopos major

de maaltijd wordt met enthousiast gepiep ontvangen.

Grote Bonte Specht Great Spotted Woodpecker Dendrocopos major

Jonge spechten maken natuurlijk rommel in het nest......

Grote Bonte Specht Great Spotted Woodpecker Dendrocopos major

weg met die troep...!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “8. Grote Bonte Specht

 • Franka

  Leuk onderwerp. Ik heb er vorig jaar ook heel veel tijd in gestoken met leuke resultaten. Dit jaar gaat de lente (helaas!) door de verbouwing een beetje aan mijn neus voorbij. Volgend jaar weer volop ertegenaan!

 • ineke

  Hoi
  wat een prachtige serie heb je gemaakt, ben er jaloers op! Op mijn punt.nl heb ik ook diverse natuurfoto;s staan. Het is maar een van mijn verschillende websites. Ik fotografeer ook uit passie, en vooral in de natuur, dat geeft me zo’n rust, en een kick als ik weer bijzondere momenten heb mogen vastleggen, zoals een specht die zijn jongen voert… of een hert dat toevallig langskomt, of moedermees die haar jongen aan het voeren is… en zoveel meer.
  Veel succes
  groetjes
  Ineke