53. BabyBeestjes 1: jonge eendjes 17


Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje ducklingIk heb (minstens) twee weak spots:
Eén daarvan is een absurde aantrekkingskracht tot Dingen die Glimmen.
Voor duistere types met veel te dure, maar mooi twinkelende neparmbanden ben ik een willoos slachtoffer en ik geef met gemak m’n laatste geld uit aan afzichtelijk kitschtroep op de kerstafdeling van de Bijenkorf.
Mijn koninkrijk voor een beetje Blingbling.

M’n tweede zwakte betreft alles wat donzig en/of pluizig is.
Babyeendjes,-poesjes,-aapjes of babyvosjes…I just can’t help myself….
Terwijl mijn collega natuurfotografen bezig zijn met stoere zaken als baltsende kiekendieven, vechtende grutto’s en boerenzwaluwen in vlucht lig ik langs de slootkant te dweilen.

De voornaamste reden voor mijn fascinatie met deze nieuwgeboren babydiertjes is hun naïviteit.
Terwijl volwassen exemplaren al lang en breed geleerd hebben dat de Mens een potentiele vijand is, komen de kleintjes met open vizier op je afwaggelen.

Tot op het punt dat één kuiken met z’n snaveltje de hardheid van m’n glas test, terwijl een ander uitgebreid m’n shirtje aan het proeven is.

Het is dus simpelweg een kwestie van moeders vertrouwen winnen en meestal lukt dat wel.
Uiteindelijk was mams ze zo aan me gewend dat ze naast me in slaap viel.
Alsof ze dacht: ‘Als je hier toch maar een beetje zinloos rondhangt kun je net zo goed even mijn taak even waarnemen….’

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Eendje & Bloempje

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Gespiegeld

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

I Believe I can Fly....

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Eendje + reflectie

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Vlak voor de jump (zie mugje rechtsboven)

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Spurtend Eendje

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Natural Born Killer

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

D'aaaaaaawwww...

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Eendjes Portret

Wilde Eend Anas platyrhynchos Mallard babyeendje duckling

Slapende eendjesLeave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 thoughts on “53. BabyBeestjes 1: jonge eendjes

 • Loes

  Hoi Roeselien,
  Je liefde voor al dat donzige spul is me wel bekend, maar Blingbling? Dat vind ik nou helemaal niet bij jou passen, wat grappig!
  Ik zie het voor me, jij tussen die kleine eendjes, weet je nog toen we er tussen zwommen, dat vond ik écht een gave belevenis, en toen merkte ik idd dat ze je volkomen vertrouwen.
  Beeldschoon zo tussen de madeliefjes. Mijn favo is ‘i believe i can fly’ , of toch die laatste, zó ontzettend schattig!
  Groetjes
  Loes

 • Peter (Clint)

  Hello daar sis

  Mensen wat heb je weer een serie met actie geschoten. Dat is toch beslist een pluspunt dat er wat actie in de foto’s zit zoals deze. Dan is mijn fazant maar een diepvriesbeest. Haha. Maar dit is echt iets wat jouw ding is en door je geduldig zijn en kennis tot een wonderlijke serie komt die jouw stempel van klassewerk draagt. Net nog naar de uil geweest. Ehhh hij was niet thuis te veel wind denk ik.

 • Franka

  Aaaaaahhhhh!
  Wat een poepescheetjes 😉
  Heerlijk, zulke onderwerpen met een hoog schattigheidsgehalte. Ik kan me er ook veel beter in verliezen dan in buizerds die een muis levend aan stukken scheuren of een andere spectaculaire actie vertonen.

  Ik wist trouwens niet dat jij zelf zo’n ekster was?!

 • Greet Kok

  Hoi Roeselien, iedereen kan eendjes op de foto zetten maar wat jij laat zien vind ik heel bijzonder, wat een mooie foto`s.
  Het is te zien dat je ze met heel veel geduld en aandacht hebt gemaakt, het zijn stuk voor stuk plaatjes.
  Fijne dag,
  groetjes Greet

 • Ghita

  Oh, die zwak voor kleine eendjes (en gansjes en zwaantjes) heb ik ook. Ze zijn zo ontzettend schattig. Je hebt hier weer een prachtige gevarieerde serie neergezet. Mooie spiegelingen, mooie close ups met druppeltjes, leuke actie en lieve slapertjes.

 • Andy Aubri

  Hé kom eens langs..ik wil je mn armbanden laten zien hahaha, foto’s bij dit leuke verhaal zijn weer prachtig Roeselien fijn weekend. gr Andy

 • Gonnie

  Wat een scheetjes, zoooooo lief. Maar je hebt er veel meer van weten te maken, dan alleen maar lieve kleine eendjes. Geweldig die actiefoto ‘s. Prachtig gebruik van zeer beperkte scherptediepte. Ben benieuwd naar welke lens je hiervoor gebruikt hebt. Je zult er heel wat uurtjes doorgebracht hebben, lijkt me zo. Maar in zeer aangenaam gezelschap.
  Super foto’s.

 • ingrid

  Hallo Roezelien,
  Ik ben nu een frequent bezoeker van je blog, errug grappug om je verhaaljes te lezen (ik kon niet stoppen met lezen haha) en je foto’s zijn ook van enorme hoge kwaliteit. Fantastisch! Ook deze eendebolletjes laten de kijker weer stuk voor stuk smelten. Het sjees-eendje, leuk gedrag en super vastgelegd! Groet, Ingrid.

 • Sylvia

  Ik smelt ook bij alles wat klein, schattig en pluizig is.
  En dat zijn deze eendjes zeker, wat een dotjes!
  Maarre ik lees Baby beestjes 1, dat betekend vast dat er nog meer pluizige schatjes komen?! 🙂

 • Henk Bos

  Hoi Roeselien
  Wat heb je weer mega mooie foto’s gemaakt..
  Maar ja…Als oppasmoeder hebben ze dan ook het volste vertrouwen in je…
  Gaaf dat de mug ook op de foto ging…
  Prachtige serie
  Gr Henk