27. Cows in the Mist. 12


De mensen die mij al wat langer kennen weten het wel: ik ben nogal een nachtbraakster.
Voordat ik met fotograferen begon was ik dan ook met geen tien paarden vroeg uit bed te krijgen….
En nóg snap ik af en toe niet helemaal wiens idee het was een wekker midden in de nacht af te laten gaan.
Vorige week was het weer zover. Ik zou in alle vroegte vogeltjes gaan kijken, dus vertrok voor dag en dauw.

Heel de wereld leek verdwenen in een dikke laag mist en het was bijna alsof Nederland, net als ik, langzaam wakker aan het worden was….
Bij elke kilometer werd het lichter en door het treinraampje zag ik het ene na het andere sprookjesachtige beeld aan me voorbij schieten. Fietsende silhouetjes in de mist, eindeloze rijen ‘zwevende’ bomen, dampende watertjes. Zelfs de electriciteitsmasten waren fotogeniek die dag….

Nu ben ik niet echt een landschapsfotograaf.
Je schijnt keuzes te moeten maken in het leven en dan gaan de diertjes absoluut voor.
Maar voor de ene keer hebben de vogeltjes even moeten wijken voor Nederland in oranjeroze watten…..
En ik was blij dat het me weer gelukt was mezelf uit bed te schoppen.

Zonsopkomt in Nederlands -Sunrise in the NetherlandsZonsopkomt in Nederlands -Sunrise in the NetherlandsZonsopkomt in Nederlands -Sunrise in the NetherlandsZonsopkomt in Nederlands -Sunrise in the Netherlands


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 thoughts on “27. Cows in the Mist.

 • Loes

  Hi Roeselien,
  op het ogenblik kun je weer rustig uitslapen, maar afgelopen week hadden we inderdaad een aantal van die sprookjesachtige ochtenden, ik ben maar liefst drie keer om een uur of vijf opgestaan….
  Prachtige beelden van paard en koeien in de mist bij zonsopkomst, wat een sfeer, wat een kleuren, geweldig!
  Ik heb me uitgeleefd of schaapjes, herten en zelfs een vos, en ik weet het inmiddels zeker: vroeg opstaan loont!!
  Groetjes
  Loes

  ps
  en de vogeltjes? nog gezien??

 • yvonne Incanto Images

  dit is echt vroeg geweest, wat kun je dan veel over hebben om iets moois op de kiek te zetten.Die orange gloed met de molen en de koeien zijn super om te zien. Misschien toch ook maar eens proberen. Maar net als jij ben ik ook een avond mens..bedje is ‘s morgens zo lekker. Het zijn prachtige beelden geworden..complimenten.
  Groetjes Von

 • Peter (Clint)

  Wat kan ik anders doen dan verdrinken in je schoonheid? Nou ja in je foto’s natuurlijk anders krijgen we “dat” weer. Echt heel erg mooi en superstrak ik ben er dol op. Ik vind dat je wederom jezelf hebt overtroffen en hoop dat je er meer vroeg uit komt zusje…
  Bro

 • Henk Bos

  Wat een prachtfoto’s….Ja zo wil ik ze ook wel maken.
  Dit is Top!…En ik denk dat het probleem snel verholpen is…Je moet voortaan nog langer opblijven…Tot de zon vol aan de hemel staat….
  Gr Henk

 • Ghita

  Hoi Roeselien.
  Vroeg opstaan valt niet mee, maar als je dan met dit soort schitterende foto’s thuiskomt dan weet je waar je het voor doet.
  De laatste twee foto’s zijn mijn favorieten uit deze serie, maar de rest is zeker ook de moeite waard.