83. Bye bye 2012, Hello 2013!!! 18


Het idee van een blog als dit is dat je terugblikt….
En al terugblikkend viel me iets op dat ik eigenlijk al wist, maar niet dat het zó ernstig was: Wat heb ík weinig geblogd het afgelopen jaar!
Terwijl ik op woordjesgebied toch niet bepaald in crisis vekeer…

Dit blog is ooit opgericht om Arme Verwaarloosde Foto’s Zonder Keeper-Status tóch een podium te bieden en kijk nou:
Parende padden*, jagende velduilen*, kievitsbloemen in lenteochtendlicht, grutto’s in zomeravondlicht, mijn allereerste boomkikkerontmoeting, een zeearend in de polder*, een egel bij daglicht*, mijn eerste steenuilervaring*, groene glazenmakers in vlucht, eiafzettende keizerlibellen, een vossenwelpje* op onderzoek en eindelijk weer pestvogels*….
En allemaal ongeblogd…shame on me!

Gelukkig is er het mooie initiatief van Yvonne, zodat in ieder geval een deel van deze verwaarloosde foto’s alsnog de aandacht krijgen die ze verdienen.

Naast mijn goede voornemen om net als afgelopen jaar regelmatig met anderen op pad te gaan (slechtere foto’s, leukere herinneringen) neem ik me bij deze voor weer ietsje meer Blogger te worden.

Kruiend IJs
Voor mij voor de allereerste keer in 2012: kruiend ijs & kruiende mensenmassa’s in Hindeloopen.
Als mooie kers op de taart na de wel zéér korte Instant-Winter van 2012.

Kruined ijs Drifting IceKruined ijs Drifting Ice

Kruiend Ijs…en kruiende mensenmassa’s

De Leviterende Lammetjes
Met hun lammetje over, lammetjes stapelen en Zweeflam zijn deze Truien-in-Wording erin geslaagd het begrip lammetje te herdefiniëren: Echt,  lammetjes spóren niet.

lammetjes

Lammetje Over, Lammetjes Stapelen & Zweeflammetje….

Kievitsbloemen
Ik vind ze persoonlijk vrij passief en weinig ondernemend en zou er zeker geen lange reis voor over hebben.
Maar een groot pluspunt is dat ze  op fietsafstand te vinden zijn.
Als ik dan toch besluit erheen te gaan, dan kan ik niet anders dan toegeven dat het wel allerprachtigste bloemetjes zijn.
En ook nog eens fotogeniek.

Kievitsbloem Fritillaria meleagris Snake's head fritillary

Kievitsbloemen…

Grutto’s op een (bijna) zomeravond.
Wat zijn ze eigenlijk mooi en wat bieden ze een geweldig excuus om in de zomer extra lang buiten te blijven hangen.
Ennuh, Pep….de polder kan best mooi zijn inderdaad!

Grutto Limosa limosa Black-tailed Godwit

Gruttos met avondlicht in de polder

It’s Not Easy Being Green
De zomer van 2012 bracht mij m’n eerste boomkikkerontmoeting….wát een leuke beestjes zijn dat.
In tegenstelling tot het beeld dat ik van deze kikkertjes had zijn het geen hyperactieve acrobaten.
Ze slingeren niet van tak naar tak en op bramen balanceren wilden ze ook al niet, maar ik vond ze leuk….in hun simpele groenheid.

Boomkikker Hyla arborea European Tree Frog

It’s Not Easy Being Green…

Babyzwaantjes
Jéétje…ik dacht toch echt dat ik m’n jonge zwaantjes shoot wel geblogd had, maar blijkbaar bestaat dit blog alleen maar in mijn al te rijke fantasie…

Jonge zwaantjes Young mute swans

Jonge zwaantjes


Bedauwde zwarte heihelibellen

Genoeg libellen, veel dauwdruppels en nog meer slappe lach.
Zeker één van de grappigste zomerochtenden, helaas niet na te bloggen 😉
Peter….volgend jaar weer?

Zwarte heidelibel Sympetrum danae Black Darter

Bedauwde Zwarte Heidelibel in ochtendlicht

Eiafzettende keizerlibel en een grote glazenmaker (toch?!) in vlucht.
Beide situaties smaakten fotografisch gezien naar veel meer, maar zoals dat gaat in de natuur: vaak krijg je maar één korte kans en beter dat je die grijpt.

Eiafzettende en vliegende libellen

Genomineerd voor National Geopgraphic Wedstrijd
Op Facebook, in de krant….ik geloof dat ik hier wel genoeg over gespam-ed heb
Leuk om zo ver te komen, minder leuk om net niet te winnen, maar: it’s all in the game.

Genomineerd voor national Geographic 2012

Samen met Pepijn in National Geographic Wedstrijd

Paddopret in 2012.
Terugkijkend voelt het nog steeds als een wandeling door een sprookjesbos….magisch mooi die dag……

Paddestoelen

Forest Candy

Pestvogels
Ze maakten hun naam weer eens waar in 2012….maar….wat zijn ze leuk…en wat verdienen ze alsnog een blogje…*

Pestvogel Bohemian Waxwing bombycilla garrulus

Pestvogels

Creatief op Canvas
En op de valreep van 2012 kwam  de dag dat mijn (niet altijd zo) trouwe cam me in de steek liet
Vanaf die dag tot heden…geen foto’s meer.
Kameraloos zijn blijft een heel raar gevoel, zeker omdat ik niet weet wanneer hier verandering in komt.

En zo kon het gebeuren dat een hele oude hobby ineens weer vanuit de mottenballen tevoorschijn kroop.
M’n 15 jaar oude (!) acrylverf bleek nog redelijk vloeibaar.
10 Kwastjes voor een euro deden ook wel wat ze moeten doen en zo heb ellek voordeel z’n nadeel: m’n camera mis ik nog steeds verschrikkelijk, maar t heeft wel leuke kerstcadeautjes opgeleverd…

Roes aan t Schilderen

t Leven na de 7D…

En nu….allen een heel goed, gezond & gelukkig 2013 gewenst!!!
* To be continued!!!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 thoughts on “83. Bye bye 2012, Hello 2013!!!

 • Loes

  Hoi Roeselien,
  Je hebt een goede manier gevonden om alsnog een heleboel foto’s een plekje in je blog te geven, heel slim 😉
  En wat zitten er weer juweeltjes tussen, een grote glimlach op mijn gezicht bij het terugzien van de lammetjes, ze zijn echt fantastisch!
  Maar ik zie meer dat mijn oog streelt, grutto’s in prachtig licht, libellen met dauw, boomkikkertjes, en allemaal zo mooi, het is echt eeuwig zonde dat je het nu zonder camera moet stellen, want je hebt echt talent.
  Hoop dan ook voor je dat er snel iets komt….
  Maar heel verrassend dat je je andere hobby hebt op gepakt en zo te zien heb je ook daar genoeg talent voor.
  Fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar.
  Loes

 • Frans Batenburg

  Roeselien ook dit jaar weer topplaten afgeleverd . Moet heel lastig zijn geweest om uit die grote hoeveelheid foto’s die jij maakt een keuze te maken. Het telkens weer genieten als je weer met nieuwe foto’op het web verschijnt. Dus ben benieuwd wat je ons het komende jaar laat zien . Een goed en gezond foto jaar 2013.

  gr Frans

 • Geert

  Roeselien, natuurlijk allereerst een fijn 2013 (met een waardige 7D vervanger)
  Maar wat lees ik: velduilen, een zeearend, steenuiltjes en allemaal ongeblogd?
  Hmmm,..niet goed 😉
  Mag niet meer voorkomen hoor.
  Groet,Geert.

 • Ghita

  Hi Roeselien,
  Allereerst wens ik je een heel mooi, creatief 2013 toe. Ik hoop dat je snel een nieuwe camera hebt en anders zie ik al dat je je creativiteit op het canvas kwijt kan, wat kan jij goed schilderen zeg. Kun je die foto’s eens wat groter op je blog zetten. (ik heb een jaar geleden mijn schilders spullen aan de kant gezet).
  Jouw fotocollages zijn geweldig, allemaal even mooi. De blog en foto’s die mij het meest zijn bijgebleven: De bokjespringende lammetjes. Die was in een woord: Geweldig.
  groetjes Ghita

 • Yvonne - Incanto Images

  Zit net je verhaal te lezen van je lieve 7D, die een hoop door staan heeft maar niet altijd aanwezig was. Wat moet dit een naar gevoel zijn, niet even snel de camera kunnen pakken, hoop voor je dat 2013 in alle opzichten een mooi jaar voor je gaat worden, en met een ander toestel, want je maakt zulke mooie beelden, we willen allemaal van je blijven genieten. Je hebt een mooi overzicht gemaakt met een super oplossing om toch meerdere foto’s te laten zien, iemand anders had het ook gedaan en ik denk dat er vele volgend jaar op deze manier het overzicht maken. Want één foto is toch wel heel moeilik om te keizen. Ik hoop dat je dit jaar weer veel kan bloggen en dat je mooie foto momenten mag gaan beleven, met een andere trouwe cameraat..;-) en een Happy New Year..

  Groetjes Von

 • Remco

  Hallo Roeselien,

  Allereerst…wat een geweldige kopfoto!! Echt super gaaf gedaan. Dat grafische kwaliteiten hebt bewijs je maar weer. Je zegt in een reactie op mijn blog dat ik een topjaar hebt gehad qua foto’s maken, maar jij hebt elk jaar een topjaar als ik zo je foto’s bekijk.. Slim gedaan om een collage te maken in 1 foto. Dat maakt het uitkiezen een stuk makkelijker. Moest stiekem wel beetje (sarcastisch lachen bij de krantenknipselfoto met die rode kruis! 😉 Ik had het je echt zo gegund.

  Wens je in ieder geval een spetterend nieuw jaar en hopelijk ook een fotorijk jaar voor jou.

  Veel succes naar de zoektocht voor een andere DSLR!

  Groetjes,

  Remco

 • Robert Wagter

  Hoi Roeselien,

  Tja, shame on you, ze hadden allemaal wel een eigen blogberichtje verdiend,maar ach zo gaat dat soms. Van alle markten thuis zie ik wel, nu ook al schilderijën! Ik wens je sterkte met het camera probleem; hopelijk komt er binnen niet al te lange termijn een oplossing voor. Ik wens je een fijn en gezond 2013!

  Groeten, Robert

 • Carl Noya

  Hoi Roeselien, de beste wensen voor 2013!

  Waanzinnige foto’s laat je hier weer zien. Ik hoop dat je snel een nieuwe camera kan scoren zodat ik in 2013 weer strontjaloerse momenten kan beleven 🙂

  Ook al heb je weinig geblogd (zeg jij …), ik heb genoten van je foto’s en verhalen en wil je bedanken voor de inspiratie die je mij hebt gegeven!

  Gr, Carl

 • Andrea

  Een prachtig overzicht op deze manier. En wat een mooie momenten heb je vastgelegd.Mijn favoriet blijven de lammetjes, zo vertederend. Geen straf als je meer gaat bloggen want buiten je mooie foto’s is het altijd met zoveel humor geschreven dat ik geniet. Ik hoop dat je toch snel een vervanger kunt vinden maar als ik het zo zie kunt je prachtig schilderen dus tot die tijd maak je denk ik ook veel mensen daar blij mee. Natuurlijk ook voor jou een geweldig 2013 met ik hoop weer veel mooie foto’s. Groetjes Andrea

 • Gonnie van de Schans

  Prachtige collage waar je mee opent, mooi gedaan. Heel slim om je foto’s op deze manier te presenteren, zo kun je toch wat meer foto’s plaatsen per onderwerp. Ze zijn prachtig en het zou zonde zijn als we ze niet te zien zouden krijgen. De lammetjes vond en vind ik nog steeds zo lief!
  Maar je hebt meer talenten dan schrijven en fotograferen, de schilderkunst is bij jou geen onontgonnen terrein. Leuk om op deze manier je foto’s te kunnen “hergebruiken”.
  Ik wens je een fijn jaar met een goede camera, mooie momenten en ontmoetingen en heerlijke blogberichten.
  Groeten, Gonnie

 • Henk Bos

  Hoi Roeselien
  Eerst de beste wensen voor 2013 ..met weer prachtige momenten in de natuur.. Ook ik ben niet zo trouw …
  Wel qua plaatsen..maar reageren en kijken bij anderen wat minder..

  De Boomkikker het Kruiend ijs ..de Pestvogels ..enz..Prachtig..
  Maar de vos met sneeuw ..Ja.Waow!
  Ik hoop dat we weer sneeuw krijgen …wat is/blijft dat mooi..
  Groetjes Henk

 • Bas Effring

  Wat een mooie foto’s vooral van die vossen zo ontzettend lief en schattig ik heb die gezien op me chromecast als die in rust modus staat krijg je dat en ik was gelijk om van die foto dat 2 vosjes elkaar een kopje geven aan elkaar