37. The Small White & the Big Blue 15


Weersvoorspelling: Windkracht 9 en zware windstoten.
Een goede reden om lekker naar het stand te gaan.

Eenmaal aangekomen blijkt het ‘slechts’ windkracht 8 maar ik word nog steeds gezandstraald en het is zwaar lopen tegen de wind in.

Ik houd van de zee, de duinen en het strand en zodra ik de zee ruik ben ik thuis.
Bovendien vraagt alles op het stand om gefotografeerd te worden: een aangespoelde kwal, wuivend helmgras, een groep krijsend meeuwen…

Deze dag vragen een paar grappige witte vogeltjes* er het hardst om.
Ik kan me niet herinneren ze eerder gezien te hebben en ik ben vooral gefascineerd dat het deze minidiertjes lukt tegen de wind in te rennen.
Je zou toch verwachten dat die paar gram vogel bij het kleinste zuchtje wind zou worden meegenomen…?
(Wat wel leuke plaatjes zou opleveren.)

Terwijl zij ogenschijnlijk moeiteloos door de branding spurten, ben ík het die moeite heeft te blijven staan in de wilde zee.
En de ladingen zand die snoeihard voorbij komen maken het ook niet makkelijker.
Camera’s en zand schijnen niet heel goed samen te gaan….

Maar…..de vogeltjes zijn zo leuk, dat ik er graag wat zandhappen voor over heb.
En die Canon …die moet gewoon niet zeuren.

* Thuisgekomen blijken het drieteenstrandlopertjes te zijn.

drieteenstrandloper sanderling Calidris alba
drieteenstrandloper sanderling Calidris alba
drieteenstrandloper sanderling Calidris albadrieteenstrandloper sanderling Calidris albadrieteenstrandloper sanderling Calidris albadrieteenstrandloper sanderling Calidris albadrieteenstrandloper sanderling Calidris albadrieteenstrandloper sanderling Calidris albadrieteenstrandloper sanderling Calidris alba


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 thoughts on “37. The Small White & the Big Blue

 • Loes

  Hoi Roeselien,
  Wat moedig om met je fotospullen het strand op te gaan, ik heb er verlangend naar gekeken, en besloten mijn camera er niet aan te wagen, ben nu jaloers 🙂
  Knap werk, dit kleine spul rent echt loeihard, en met die wind kun je je camera nauwelijks stilhouden.
  Voor foto drie moet je volgens mij in het water gelegen hebben!
  Nummer 5 zijn net twee schaatsers, heb je die tweede er bij gekloond? ( grapje!)
  Nummer 7 is ook top, leunend tegen de wind.
  Ah, ze zijn gewoon allemaal top, het is altijd genieten op jouw site.
  groetjes
  Loes

 • Franka

  Prachtige serie van de drieteen. De vliegende (een na laatste foto) had ik al elders mogen bewonderen. Die met z’n tweetjes is ook heel leuk, zo optornend tegen de wind.

  Met zandstormen heb ik ook ervaring. Ik weet wat het doet met je camera en lenzen. Ik heb afgelopen januari met Jasper Doest zeehonden staan fotograferen in Oost-Engeland. Zware zandstorm en sneeuwvlagen op het strand. Mijn 70-200 leek nog een halfjaar daarna op een pepermolen bij het zoomen. Maar het zand verpulvert gewoon en wat de zoute, vochtige lucht met het inwendige van je spullen doet wil ik liever niet weten.

  OT: Ik was voor afgelopen zaterdag uitgenodigd, maar vanwege het koude weer is het vooruitgeschoven 😉

 • artmus

  brrrrrrrrrr….ik vind het vreselijk om gezandstraalt te worden…dus ik neem mijn petje voor je af.
  Je hebt leuke opnamen weten te maken onder die barre omstandigheden.
  Wat zijn ze vlug hè….

 • arno

  Mooie serie Roeselien. Je kunt niet vaak genoeg naar het strand gaan. Het hele jar door loopt of ligt er altijd wel wat aardigs voor de fotograaf en de bioloog. Ik woon er niet zo ver vandaan als jij en toch kom ik er te weinig. Daarmee laat ik heel veel moois liggen. Het strand is het kerkohof van de zee.

 • Peter (Clint)

  Hoi zusje

  Leuk zeg wat een mooie lollige vogeltjes zijn dit! Je ziet ze echt in de wind hangen en zich verzetten tegen de storm. Ja dat is een beetje dat je denkt, kan de camera het hebben maar dat moet maar want dit resultaat is zeer de moeite waard vind ik….

 • Henk Bos

  Hoi Roeselien
  Prachtige vogeltjes..die drieteenstrandlopers…En wat zijn ze turbo…en grappig..en klein.
  Je hebt ze prachtig in beeld weten te krijgen..Snorkel en duikpak aan ?…Prachtig!!
  Gr Henk

 • Ghita

  Wat heb je die leuke vogeltjes mooi gefotografeerd, en onder die weersomstandigheden, dat je dat durfde met je camera het strand op met die wind. vooral de foto met de vliegende (2e van onder) vind ik heel mooi

  • roeselien

   Dank je.
   Ik had een vuilniszak bij me om de camera in te stoppen als ik hem niet gebruikte en verder heb ik alleen met de wind mee gefotografeerd waardoor ik zelfs als scherm diende voor m’n spullen…

 • pverweire

  ok bedankt,laatst ongeveer hetzelfde tewerk gegaan,in breskens aan de kust,vuurtoren en stuifzand-foto’s gemaakt. 1uurtje gefotografeerd en 2 uur gepoetst[tevens statief gedemonteerd]

 • Suzanne

  Jeetje wat een mooie serie!! Deze heb ik ook nog hoog op mijn lijstje staan hoor. Ik vnd het zulke mooie diertjes. En vooral komen de “kleuren” altijd zo mooi samen. Op welk strand heb je deze gefotografeerd?

  Suzanne