35. (geen)Pest(vogel)weer 13


Enkele weken geleden, nog voor de echte PestvogelHype, kwam ik iemand in de trein tegen.
We raakten leuk aan de praat en hij liet me wat foto’s van die dag zien: pestvogels!
Toegegeven: Ik was best een klein beetje jaloers, want ik had ze nog nooit gezien, laat staan er foto’s van gemaakt….

De volgende dag zou de schilder langskomen, maar -he, jammer nou- hij bleek griep te hebben.
En…..op de één of andere manier leken alle pijlen dezelfde richting uit te wijzen.
Het was pestweer, maar ik had niets te verliezen.
Dus ik besloot mijn geluk eens te beproeven en ging op pestvogelspeurtocht.

Eenmaal aangekomen stond ik daar, in een onbekend, nat, koud en onwaarschijnlijk saai straatje.
Niets te beleven en die vogels waren natuurlijk al lang gevlogen.
Tot er een onbekend, maar hoopgevend geluidje klonk. Bélletjes…!
Heel eerlijk gezegd had ik het eigenlijk niet verwacht……maar…..ik had ze gevonden…een hele bunch pestvogels…!(yay!)
Helemaal in de top van een 30 meter hoge boom (iets minder yay)
Dus stond ik daar met m’n veel te korte lensje te kijken naar de felbegeerde vogels ver buiten bereik.
Plotseling vlogen ze er heel hard vandoor met z’n allen (nog minder yay)
Om…..vervolgens ergens in een tuintje te landen in een boom van acceptabele hoogte (yayyayyay)

Ik heb daar drie uur gestaan. Af en toe een half minuutje een boom vol pestvogels, ergens in een tuin, achter een hek.
Dan weer een onwetende persoon (Wát voor vogels?!) die enthousiast z’n kliko voorbij rolde om al ‘mijn’ vogels weer voor 20 minuten naar de hoogste boom in de omgeving te verjagen…
Dus lekker optimale fotografie omstandigheden waren het niet, to say the least.

Fotografische hoogstandjes zijn het dan ook niet geworden, maar soms…héél soms…is de ervaring zelf zo leuk dat de kwaliteit maar even moet wijken voor de herinnering aan een mooi moment.
26 oktober 2010: Mijn Eerste Pestvogels.

Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus
Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus
Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus
Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus
Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus
Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus
Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus
Pestvogel Bohemian Waxwing Bombycilla garrulus


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 thoughts on “35. (geen)Pest(vogel)weer

 • Loes

  Nou Roeselien, het is misschien dit keer net niet helemaal jouw superloepzuivere kwaliteit, maar het is toch weer een fotoserie om van te smullen! Wat een prachtige vogels zijn dit toch, en toch zeker weer zeer fraai vastgelegd hoor.
  Je tekst erbij is ook weer erg leuk om te lezen, het was dus weer een aangenaam bezoekje aan jouw site!
  Groetjes
  Loes

 • Henk Bos

  Hoi Roeselien
  Prachtig verhaal ..Ik zie het zo voor me..met die kliko 🙂
  En als jij ten slotte schrijft….
  “fotografische hoogstandjes zijn het dan ook niet geworden”…Woaw denk ik dan..Ik zou er apetrots op wezen…Prachtige vogels en geweldige foto’s.
  Zie je wel dat je perfectionistisch bent 🙂
  Gr Henk Bos

  p.s. Ik ben benieuwd naar je foto’s van de Waterspreeuw..Ik probeerde hem nog onder water op de foto te krijgen..Helaas is dat niet gelukt…Ik ga er stiekem van uit dat het jou gelukt is…

 • patrick verweire

  roeselien
  af en toe kom ik jou foto’s tegen,nu is dit de tweede blog die ik lees op wordpress,leuk ,echt leuk ,en herkenbaar!!!
  geniet van foto’s maken,ik kijk uit naar de volgende blog.
  patrick

 • Franka

  Heerlijk, wat een verhaal weer.
  Toen ik laatst bij de pestvogels in Hoorn was vroeg iedere voorbijganger naar welk vogeltje we (we stonden er zeker met 7 man/vrouw) nou toch stonden te kijken. Ik antwoordde dan ‘pestvogels’, waarop een vrouw zei ‘O ja, zeker die rotduiven’.
  Je blijft lachen.
  Maar de foto’s zijn toch leuk geworden Roeselien, vooral de derde vind ik erg grappig. Typisch pestvogelgedrag. Ik zag ze dit jaar ook nog maar voor het eerst hoor, maar voel me na twee keer posten al een beetje een ‘kenner’ 🙂

 • Jantine

  Hallo Roeselien,
  wat een geduld voor deze vogels,maar ja het is dan ook de moeite waard,prachtige foto’s heb je gemaakt en ook de pech voor je Drieteen stranloper is erg sneu!!!

  gr,Jantine

 • Ghita

  Wauw, ik vind die foto’s van jou geweldig, al zeg je zelf dat ze niet van de beste kwaliteit zijn…ik zou een gat in de lucht springen als ik pestvogels zo op de foto heb. Vooral die met de besjes in de snavel en de 4 op een rij vind ik gaaf.
  Ik had de pestvogels in Leiden (met mijn veel te weinig zoom compact cameraatje) gefotografeerd, zittend in de hoogste boom bij weinig licht…over slechte kwaliteit gesproken….maar wat je zegt, het moment, het meemaken en het zien en horen van deze vogels is al helemaal geweldig.

 • Peter (Clint)

  Verschrikkelijk herkenbaar verhaal. Ja zo zijn mensen. Zien je bezig en je hopen op en rollen dan lawaaierig een kliko voorbij. Soms zou je wel eens willen dat je ook verdovingspijltjes af kon vuren met de camera. Maar dat mag niet helaas. Onnodig te zeggen dat je die drie uur geweldig benut hebt om heerlijk werk te schieten want ze zijn volgens mij niet meer te vinden in de omgeving dus je hebt ook mazzel gehad dat je ze voor de lens kreeg ik heb ze enkel hoog over zien vliegen is dat wat? Mooi fotowerk en nu maar hopen dat ze nog weer eens komen, zodat bro ook eens toe kan slaan….

 • Gerrit

  Wow, schitterende foto’s van deze mooie vogels. Eind oktober schijnt er hier ook een groepje gebivakkeerd te hebben. Ik meen zelf ook een glimp van zo’n beestje gezien te hebben. Maar foto’s, ho maar……..